|
Welcome,
Guest
|
czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight
(1 viewing) (1) Guest
|
TOPIC: czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight
czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight 14 Feb 2010 23:56 #1005
|
jak w temacie??
problem z instalacją SilverLight a tylko w domu mam na to czas... |
|
|
O:czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight 15 Feb 2010 01:05 #1006
|
Niestety... tylko Silverlight.
W zasadzie jest to identyczny plugin jak Flash i nie wymaga sporych zasobów i nowoczesnego sprzętu. |
|
|
O:czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight 17 Feb 2010 22:24 #1034
|
no tak, wszystko made by Microsoft:)
Czy już do końca świata będziecie zamieszczać kursy tylko dot. produktów Microsoftu? Chętnie poczytałbym np o Vmware a nie tylko Hyper-V, albo o Cisco |
|
Last Edit: 17 Feb 2010 23:05 by zaxxxon.
|
O:czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight 17 Feb 2010 23:59 #1037
|
-czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight -Niestety... tylko Silverlight. No i właśnie.... lipa... dla mnie głupota - powinna być możliwość odpalenia takich filmików na starszych kompach a tu co: "g...o" lol bo jakiś tam silverlit.,,,,,,, W zasadzie jest to identyczny plugin jak Flash i nie wymaga sporych zasobów i nowoczesnego sprzętu. a i kwestia jak mam to rozumieć??>>> to jest jakaś możliwość zmiany aby łyknął to przez flash??? a nie poczekaj.... mój procek nie ma obsługi jakiegoś tam SSL 1,2... czy coś tam.... takiego... i jak??? |
|
Last Edit: 18 Feb 2010 00:01 by karllo15.
|
O:czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight 18 Feb 2010 00:38 #1039
|
no tak, wszystko made by Microsoft:) Nie wszystko Czy już do końca świata będziecie zamieszczać kursy tylko dot. produktów Microsoftu? Chętnie poczytałbym np o Vmware a nie tylko Hyper-V, albo o Cisco Zamieszczamy to co jest prezentowane, a prezentowane jest to z czym się do nas prelegenci zgłaszają. Jak się zgłoszą od VMware, Cisco, Linuxów, etc... i będą chcieli poprowadzić sesję to content i taki się znajdzie Tutaj już jest jeden z tematów o Linux poruszany. No i właśnie.... lipa... dla mnie głupota - powinna być możliwość odpalenia takich filmików na starszych kompach a tu co: "g...o" lol bo jakiś tam silverlit.,,,,,,, Silverlight jest dlatego, że jest to jedyna znana nam dostępna metoda streamingowania materiału medialnego w technologii Smooth Streaming. Sam Silverlight jest już na tyle dojrzałą technologią godną uwagi, że nie uważam iż jest to "g...o". Zresztą sporo poważnych polskich firm używa powszechnie tej technologii info: http://wss.pl/NewsList/1,17285.aspx a i kwestia jak mam to rozumieć??>>> Rozumieć należy to tak, że podobnie jak Flash, Silverlight jest tylko małym pluginem instalowanym w przeglądarce. to jest jakaś możliwość zmiany aby łyknął to przez flash??? Z tego co mi wiadomo, nie jest to możliwe. a nie poczekaj.... mój procek nie ma obsługi jakiegoś tam SSL 1,2... czy coś tam.... takiego... i jak??? Minimalne wymagania Silverlight to RAM 128 MB, CPU 500 MHz x86 z SSE, czyli wszystko od Intel Pentium III w góre, od AMD Athlon XP w góre oraz również kilka nowszych z serii AMD Duron. |
|
|
O:czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight 18 Feb 2010 09:44 #1043
|
Sam Silverlight jest już na tyle dojrzałą technologią godną uwagi, że nie uważam iż jest to "g...o". sorki ale czy twierdzisz że ja tak uważam... jeżeli nie doczytałeś to: mi chodziło tylko że nie idzie zainstalować tego silverlita u mnie (athlon 1,2 tunderbolt) dodałem dopiskę ironicznie.... Rozumieć należy to tak, że podobnie jak Flash, Silverlight jest tylko małym pluginem instalowanym w przeglądarce. wywala go podczas instalacji... Widzę że bez sensu jest dalej kontynuować tą rozmowę - ja na tą chwilę lepszego sprzętu sobie nie kupię... - a serwis nic nie zmieni... Pozdrawiam |
|
|
O:czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight 18 Feb 2010 15:12 #1047
|
Sprawdzałem na starym sprzęcie (laptop) z procesorem Celeron M 440 / System XP Pro z SP3. Na FF i na IE działa
|
|
Pozdrawiam
Mateusz Dragan
Last Edit: 18 Feb 2010 15:13 by mateusz.
|
O:czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight 18 Feb 2010 22:02 #1053
|
zaxxxon napisał:
no tak, wszystko made by Microsoft:) Czy już do końca świata będziecie zamieszczać kursy tylko dot. produktów Microsoftu? Chętnie poczytałbym np o Vmware a nie tylko Hyper-V, albo o Cisco Wiesz to wszystko zalezy od chetnyc. Zanajdziesz w naszym imieniu prelegentow Cisco? A moze sam poprawadzisz. Marudzeniem i wybrzydzaniem na pewno nikogo nie znajdziemy. Chetnie zajmiemy sie reszta. Dajemy platforme i co mozemy ale nei wszystko mozemy zalatwic za darmo dla Was. |
|
Robert Stuczynski "Noise"
Microsoft MVP | Virtual Study | myBlog | W2k8 Blog | SEClub | myVBC | myAction | myHomePage |
O:czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight 18 Feb 2010 22:17 #1055
|
u mnie nie idzie....
może ktoś inny sprawdzi na AMD Athlonie Thunderbelt lub starszym... będzie porównanie... podczas instalacji wywala mi ładne okienko że nie można zainstalować programu Silverlight ten procesor jest nie obsługiwany... i podany jest link: www.microsoft.com/silverlight/resources/help.aspx?errorID=1503 Message ID: 1503 Program Microsoft Silverlight nie jest obsługiwany na Twoim komputerze. Twój procesor CPU nie obsługuje zestawu instrukcji SSE, które są wymagane przez program Silverlight. |
|
|
O:czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight 19 Feb 2010 00:12 #1058
|
noise, dariusz >> dzięki za konkretną odpowiedź. Trochę podirytowałem się podczas sesji związanej z wirtualizacją, bo prelegent w dość wg mnie nieetyczny sposób próbuje wywrzeć wrażenie, że poza hyper-v nie ma już nic innego. Podobnie w prezentacji o klastrach: tylko rozwiązania microsoftowe.
|
|
|
O:czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight 19 Feb 2010 11:39 #1059
|
zaxxxon napisał:
noise, dariusz >> dzięki za konkretną odpowiedź. Trochę podirytowałem się podczas sesji związanej z wirtualizacją, bo prelegent w dość wg mnie nieetyczny sposób próbuje wywrzeć wrażenie, że poza hyper-v nie ma już nic innego. Podobnie w prezentacji o klastrach: tylko rozwiązania microsoftowe. Tylko rozwiązania firmy MS bo zapewne prezentacja dotyczyła produktu MS. Zawsze możesz przygotować prezentację na temat innego produktu dotyczącego wirtualizacji. Jak to Robert napisał resztą się zajmiemy. |
|
Pozdrawiam
Mateusz Dragan |
O:czy jest możliwość obejrzeć materiały z różnych sesji bez SilverLight 21 Feb 2010 14:10 #1064
|
zaxxxon napisał:
noise, dariusz >> dzięki za konkretną odpowiedź. Trochę podirytowałem się podczas sesji związanej z wirtualizacją, bo prelegent w dość wg mnie nieetyczny sposób próbuje wywrzeć wrażenie, że poza hyper-v nie ma już nic innego. Podobnie w prezentacji o klastrach: tylko rozwiązania microsoftowe. sorki za to jak to odebrales, na pewno nie taki byl cel prowadzacego. Nie bede wchodził w polemikę czy była to wina prowadzacego, ktory czasami moze faktcznie tak mowi bo lub to rozwaiaznie. Nie wiem i naprawde kazdy powinien wyciagac wlasne wnioski z sesji. Dziwnie by to tez wygladalo, malo wiarygodnie, jakby prelegent powiedzial "wiecie sa inne lepsze rozwiazania, a ja opowiem wam o czyms gorszym". Mysle ze przyda sie dystans do tego co mowi prelegent bo moze ale nie zawsze musi miec racje. Na pewno sa inne produkty, a to czy lepesze, czy gorsze to juz zupelnie inna bajka |
|
Robert Stuczynski "Noise"
Microsoft MVP | Virtual Study | myBlog | W2k8 Blog | SEClub | myVBC | myAction | myHomePage |
|
Time to create page: 1.23 seconds