|
Welcome,
Guest
|
Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak
(1 viewing) (1) Guest
TOPIC: Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak
Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 04 Jan 2010 22:49 #685
|
Part of the message is hidden for the guests. Please log in or register to see it.
Jackiem Światowiakiem, znany już z naszych sesji, poprowadzi sesje o podstawach Active Directory. Poprowadzi on cykl spotkań na temat jw z wykorzystaniem Windows Server 2003 oraz Windows Server 2008 - w tym srodowisko mieszane. Beda 4 spotkania: 1. Wstep pojęciowy - przedląd konsol zarzadzania - 7.01 2. Promowanie i usuwanie kontrolerów domeny - 21.01 3. Czym jest polisa (Obiekt GPO) - 4.02 4. Wymuszanie ustawień zabezpieczeń za pomocą polis domenowych - 18.02 Poziom: 100-200 Godzina 20:30-21:30 Link do zapisów na spotkania pojawi sie najpozniej jutro. Jesli tematyka bedzie dla Was interesująca to jest szansa na kolejne spotkania na poziomie 300 i 400 http://lan-net.pl/pl/VirtualStudy.aspx |
|
Robert Stuczynski "Noise"
Microsoft MVP | Virtual Study | myBlog | W2k8 Blog | SEClub | myVBC | myAction | myHomePage
Last Edit: 07 Aug 2010 16:22 by mateusz.
|
Odpowiedź:Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 05 Jan 2010 00:17 #691
|
Mam nadzieję, że wykłady będą później udostępnione, gdyż już widzę z kalendarza że trudno mi będzie w nich usczestniczyć. Myślę że to jest temat bardzo ciekawy dla takich osób jak ja które dopiero zaczynają swoją przygodę z serwerami i technikami Microsoftu - zawsze łatwiej zrozumieć i pojąć pewne rzeczy jeśli wskaże je osoba z doświadczeniem. Cieszę się że wpadliście na pomysł zajęcia się tematami nie tylko nowymi ale także dłużej obecnymi już na rynku. Z niecierpliwością czekam na powrót pomysłu warsztatów wspomagających w nauce do serii egzaminów na ścieżce MCSA.
|
|
|
Odpowiedź:Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 05 Jan 2010 00:32 #692
|
ciesze sie ze temat sie spodobal
Pamietaj o jednym ze jakos na spotkaniu jest zawsze duzo lepsza i mozna zadawac pytania. Zdarzyło sie tez niestety ze system nagrywania zawiódł i wtedy nie mamy nagrań... ale to chyba bylo w 2 przypadkach.Oczywiscie nagramy sesje. PS> Jelsi macie inne pomysly na sesje to zapraszamy - piszcie. |
|
Microsoft MVP | Virtual Study | myBlog | W2k8 Blog | SEClub | myVBC | myAction | myHomePage |
Odpowiedź:Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 05 Jan 2010 00:38 #693
|
Tak wiem ze czasami jakość jest gorsza. Niestety czwartki wieczorem juz mam zajęte dlatego chociaż chciałbym zobaczyć nagrania. a pytania to zwykle i tak sie rodzą po przetestowaniu na wirtualnej maszynie:)
|
|
|
Odpowiedź:Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 05 Jan 2010 10:05 #695
|
Zawsze jest gorsza - to wina technologii LM. Usluga zwraca dosc mocno stratnie skompresowaną treść
|
|
Microsoft MVP | Virtual Study | myBlog | W2k8 Blog | SEClub | myVBC | myAction | myHomePage |
Odpowiedź:Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 05 Jan 2010 13:18 #696
|
Super, pora pasuje idealnie
|
|
|
Odpowiedź: Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 05 Jan 2010 15:36 #697
|
a ja już zgłaszam zainteresowanie kolejnymi spotkaniami o AD
Duzo nie umiem samemu, ale moge dosc dobrze opisac np zarzadzanie IE przez GPO jesli byloby zainteresowanie... |
|
|
Odpowiedź: Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 05 Jan 2010 16:04 #698
|
co do kolejnych spotkan to uzaleznione jest od:
po pierwsze ilosci osob na spotkaniach - jesli bedzie duzo to na pewno zrobimy kolejne... bo nam sie bedzie chcialo no i po 2 od Waszej aktywnosci - wlaczajcie mikrofony ... zadawajcie pytania w Q&A ... dzielcie sie wiedza a nam wtedy bedzie sie chcialo jeszcze bardziej |
|
Odpowiedź: Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 05 Jan 2010 16:06 #699
|
Witam a gdzie link do rejestracji,bo nadal nie widze:)
|
|
|
Odpowiedź: Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 05 Jan 2010 16:07 #700
|
misiek1 czytales pierwszy post
"Link do zapisów na spotkania pojawi sie najpozniej jutro." |
|
Odpowiedź: Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 05 Jan 2010 16:18 #701
|
Czytalem czytalem ,nawet wczoraj:P, a Jutro to niezbyt scisle okreslenie
|
|
|
Odpowiedź: Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 05 Jan 2010 16:19 #702
|
etam bardzo scisle
BTW za 5 minut beda. |
|
Odpowiedź:Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 06 Jan 2010 19:41 #704
|
Bardzo interesuje mnie temat AD szczegolnie w srodowisku Servera 2003. Szkoda ze taka godzina- niestety nie dam rady uczestniczyć. Moim zdaniem pomysl na kontynuowanie spotkan odnosnie AD jest bardzo dobry- z tego co zaobserwowalem w bardzo wielu malych/srednich firmach nie wykorzystuje sie potencjalu AD albo wykorzystuje sie go w bardzo malutkim procencie.
|
|
|
Odpowiedź:Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 08 Jan 2010 00:19 #719
|
Świetne prowadzone pierwsze spotkanie.
Wpomniałem w Q&A o tym czy pojawi się proces odtworzenia domeny z backupu - gdy inny kontroler jest w sieci(ale w innym site po wolnym łączu), jak również gdy to był jedyny? |
|
|
Odpowiedź:Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 08 Jan 2010 00:24 #720
|
Bardzo mi sie podobało... Dzieki serdeczne za przyjemną porcje wiedzy przed snem...
Bardzo chetnie posluchałbym czegos wiecej nt. konfiguracji dnsów i nazewnictwa np FQDN... Pozdrawiam |
|
|
Odpowiedź:Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 08 Jan 2010 00:27 #721
|
I spóźniłem się na zajęcia
Co mam teraz zrobić aby je zobaczyć i gdzie |
|
|
Odpowiedź:Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 08 Jan 2010 00:58 #724
|
Nagrania z sesji staramy się publikować w ciągu 1-2 tyogdni.
Zapraszamy na kolejne sesje. W kalendarzu można zobaczyć co i kiedy a na forum wiadomo - rejestracja oraz pytania/odpowiedzi/sugestie. |
|
Pozdrawiam
Mateusz Dragan |
Odpowiedź:Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 08 Jan 2010 10:09 #725
|
Nagrania z sesji mimo gorszej jakości i tak warto obejrzeć jeszcze raz bo na 100% mogło cos umknąć w trakcie a i wiadomości lepiej się utrwalą
|
|
|
Odpowiedź:Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 08 Jan 2010 10:30 #727
|
zdecydownie warto
Mamy naprawde spory zbiór sesji do ogladania - juz niedlugo strzeli nam 100tka. |
|
Odpowiedź:Zapisy na wszystkie spotkania na temat podstaw Active Directory - Jacek Światowiak 08 Jan 2010 10:33 #728
|
Ładnie , robi się pokaźny zbiór, niczym biblioteka cyfrowa wiedzy Microsoft
|
|
|
Time to create page: 2.06 seconds